është një platformë e hapur, e disponueshme për të gjithë personat e rajonit, ose Ballkanit Perëndimor, zëri i të cilëve ka nevojë të amplifikohet, dhe që janë të etur të shprehin perspektivën e tyre kritike, idetë dhe këndvështrimet e reja për çështjet aktuale, me shkrim, video, apo formate të tjera.

Përmbajtja dhe pikëpamjet në tekste janë pikëpamje të autorëve dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht pikëpamjet e Fondit Europian për Ballkanin dhe Lëvizjes Europiane në Serbi.

Borjan Jovanovski, Shkup: Në nofullat e BE-së

23 Nëntor, 2021|0 Comments

Zaev po largohet dhe me këtë lëvizje ai po bën një manovër të fundit të dëshpëruar në përpjekje për të tërhequr vëmendjen e BE-së dhe për t'i kujtuar asaj se, nëse Këshilli Europian në dhjetor

Brano Mandic, Podgoricë: Operacioni Mauritius

23 Nëntor, 2021|0 Comments

Për Gjukanoviqin, situata tashmë po bëhet logjikisht e paqëndrueshme. Nëse kjo vazhdon, shansi i tij i vetëm është të fluturojë, diku larg… Brano Mandic Mënjanë çdo gjë tjetër, nuk mund ta kuptoj se si, pas

Zylyftar Bregu, Tiranë: Reforma në drejtësi

23 Nëntor, 2021|0 Comments

I gjithë procesi që zvarritet, përveç diskutimit për shtratin ligjor dhe politik nëpër të cilin ka kaluar, e sigurt që ka dëmtuar qëllimin kryesor për të cilin u ndërmor; kthimin e besimit të publikut tek

Svaki pisac koji misli da ga njegova ‘genijalnost’ smješta izvan i iznad kategorija dobra i zla ne može se zvati ljudskim bićem. ako nemaš stava prema fašizmu i staljinizmu, holokaustu, genocidu, ili ih podržavaš onda si isto ono zlo koje je donijelo sve najgore u 20. vijeku.

 

faruk sehic@faruksehic70

Nëse një njeri fillon e jeton për diçka, sa më shumë kalojnë vitet aq më shumë e kupton se ajo “diçka” nuk ka vlerë sa jeta jote.

Jeta mund të shpenzohet vetëm për Dikë, atëherë po që ia vlen.

Dom Gjergj Meta@DomGjergji

Ние од Македонија треба директно да влеземе во рајот.

Пошто веќе еднаш сме биле во пеколот.

КАуркаТА@Kaurkata903

Ваља се с времена на вријеме запитати зашто 600.000 становника не може пристојно да живи у земљи која је богата ресурсима.

Младен Челебић@mladenfcb

“непрепоручујем ником вакцину…”

Veli covek. A pravopis? A obrazovanje? A Umetnost, Kulturu?

Srdjan Dragojevic@srdjandrago,