Home|video al

Amarildo Gutić: Prokurimi publik dhe marrëveshjet private

‘Elitat’ politike dhe kompanitë e tyre të preferuara janë financues të përbashkët, të gjithë për shkak të korrupsionit të gjithëpranishëm brenda prokurimit publik. Çdo vit, një e treta e fondit prej tre miliardë marka shpenzohet në mënyrë jo transparente, dhe makineria gjyqësore ‘e mirë vajosur’ nuk duhet se e konsideron këtë një problem i cili

2020-12-09T01:16:53+00:009 Dhjetor, 2020|video al|0 Comments

Gentina Begolli Pustina: Gazetaria Investigative në Kosovë

Gentina Begolli Pustina është një gazetare e Televizionit Kombëtar të Kosovës e cila ka fituar shumë çmime, dhe ka drejtuar Lidhjen e Gazetarëve të Kosovës që nga viti 2018. Ajo diskuton prezencën e korrupsionit dhe nepotizmin si tema të gazetarisë investigative në median Kosovare.       https://www.youtube.com/watch?v=gzF-NVpv9EI

2020-12-09T01:15:28+00:009 Dhjetor, 2020|video al|0 Comments

Milena Bešić: Modelet dhe shkalla e diskriminimit në Mal të Zi

Dhjetë vitet e fundit kanë parë ndryshime të vogla në shkallën e diskriminimit në shoqërinë malazeze. Një e treta e qytetarëve malazezë nuk dëshirojnë të jetojnë në të njëtin vend me anëtarët e popullsisë LGBT, dhe pothuajse 43% nuk mendojnë se personat LGBT duhet të kenë të njëjtat të drejta me qytetarët e tjerë. Anëtarët

2020-12-09T01:14:00+00:009 Dhjetor, 2020|video al|0 Comments

Mbjedhja e pemëve në Ditën Kombëtare të Rinisë dhe Lirisë

8 dhjetori kremtohet si Dita e Rinisë dhe Lirisë në Shqipëri, pasi protestat studentore kundër diktaturës filluam në atë ditë në vitin  1990. Kryebashkiaku i Tiranës Erion Veliaj mbolli pemë për të kremtuar këtë ditë, me mbështetjen e aktivistëve të rinj.   https://www.youtube.com/watch?v=BoywnKO0bgo

2020-12-09T01:12:40+00:009 Dhjetor, 2020|video al|0 Comments

Sipërmarrësit e Lagjes

Qendra e Grave Uzice u lançua nga një firmë komunitare e riciklimit të tekstileve, dhe është e përkushtuar për të luftuar në mënyrë sistematike për përmirësimin e vendit të gruas në shoqëri, veçanërisht të atyre që janë viktima të dhunës. Kjo video është pjesë e një projekti më të madh, ‘Inkurajimi i ekonomisë sociale dhe

2020-12-09T01:11:07+00:009 Dhjetor, 2020|video al|0 Comments

#ThemiJo fushatës

Rreth 45% e grave të anketuara në Maqedoninë e Veriut kanë përjetuar një lloj dhune. Dhuna kundër grave dhe vajzave çon në shkatërrim jete! Prandaj, le të reagojmë, raportojmë, ndryshojmë! #ThemiJo bëhemi pjesë e fushatës 16 ditët e aktivizmit kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave. Videot e bëra nga KB në Maqedoninë e Veriut.  

2020-12-09T01:27:15+00:009 Dhjetor, 2020|video al|0 Comments

Ratko Ozorovic: Jeta mes poezisë, satirës dhe filmit

Ratko Ozorovic është një drejtor i mirënjohur boshnjak në filma, TV, dhe teatër, si dhe një figurë letrare. Ai ka krijuar art për rreth 50 vite: pesë libra, dy filma, qindra dokumentarë dhe programe televizive. Ai flet për kohët tona të censurës, betejën midis satirës dhe humorit, aforizmat që u bënë realitet, dhe jetën e

2020-12-01T22:44:45+00:001 Dhjetor, 2020|video al|0 Comments

Ervin Goci: Çmojmë arkitekturën e vjetër

Ervin Goci është pedagog në Fakultetin e Komunikimit dhe Gazetarisë në Universitetin e  Tiranës dhe aktivist urbanist, që mbështet shumë objektiva sociale në Shqipëri të iniciuara nga OJQ-të, aktivistët dhe lëvizjet vendore rreth çështjeve të tilla si dëmtimi i mjedisit dhe  gentrifikimi i qytetit. Në video ai flet rreth luftës për të mbrojtur ndërtesën e

2020-12-01T22:43:51+00:001 Dhjetor, 2020|video al|0 Comments

Marija Jovanovic: Vetëm jeta mund ta tregojë historinë

Marija Jovanovic është një nga koordinatoret e organizatës Spectra, dhe flet rreth fushatës 'Vetëm jeta mund ta tregojë historinë', prodhuar për të shënuar Ditën e Përkujtimit Transgjinor. Ato dëshirojnë të nderojnë 350 personat transgjinorë të vrarë në vitin 2020, si dhe shumë transgjinorë vdekja e të cilëve mbetet e padokumentuar.   https://www.youtube.com/watch?v=Elnm5JCyCQM

2020-12-01T22:43:27+00:001 Dhjetor, 2020|video al|0 Comments

Zoran Ristic: Një kontribut i vogël për një buzëqeshje

Zoran Ristic flet rreth buzëqeshjes, dhe rëndësisë së të qeshurave. Ai ka themeluar teatrin e fëmijëve Geto në Kosovë 17 vjet më parë për të kthyer buzëqeshjet në fytyrat e më të vegjëlve tanë.   https://www.youtube.com/watch?v=mo3YzUY_fQw

2020-12-01T22:48:12+00:001 Dhjetor, 2020|video al|0 Comments
Go to Top