Lexo më shumë

është një platformë e hapur, e disponueshme për të gjithë personat e rajonit, ose Ballkanit Perëndimor, zëri i të cilëve ka nevojë të amplifikohet, dhe që janë të etur të shprehin perspektivën e tyre kritike, idetë dhe këndvështrimet e reja për çështjet aktuale, me shkrim, video, apo formate të tjera.

DËSHMI TË KOHËS NË TË CILËN JETOJMË

Drejt mirëkuptimit, respektimit të Tjetrit dhe respektit të nënkuptuar të shtetit të së drejtës – drejt gjithçkaje që do të na bëjë pjesë të botës demokratike. Është koha që institucionet demokratike të bëhen traditë, dhe jo qëllimi të cilin ndjekim ngadalë dhe me ngathtësi.

‘Pandemia ka treguar sesi oligarkitë politike mund t’i kthejnë shumë shpejt demokracitë e brishta në diktatura provinciale.’

Enver Kazaz

Zëri i Fqinjësisë

Ndizni kamerën dhe filmoni përditshmërinë tuaj! Kjo është hapësira për videot me historitë më krijuese

Play
Play
Play
Play
Play
Play
previous arrow
next arrow
Slider

Në historitë tona video Dzenad Dzino përkrah  ruajtjen e Hajducka Vrata, një perlë e natyrës në Jablanicë; personaliteti i mirënjohur televiziv Ana Mihajlovski diskuton rreth varfërisë në Serbi; një histori nga Nina Vojinovic, një humaniste nga Nikshiqi; një inisiativë për legalizimin dhe dekriminalizimin e marihuanës në Maqedoninë e Veriut; dhe nga Shqipëria kemi një dokumentar të shkurtër interesant mbi sulmet seksuale në qytete me ndriçim të dobët; motrat  Tamara dhe Nikolina Kapetanovic nga Kosova çmojnë këngët tradicionale, dhe kanë ndarë me ne dhuratën e tyre të shkëlqyer.

Bolja budućnost kasni samo jedan dan.

 I tako iz dana u dan.

Aleksandar Baljak@acabaljak

Многу битна работа во една комуникација е чувањето на достоинството на соговорникот. За жал тоа најчесто е загрозено од потребата да се биде во право. Затоа и врските ни се такви какви што се, затоа и политиката ни е таква каква што е.

Tanja@Azhdaja

Me kesh me zo ne lokal edhe me rreh shuplaka ne te njeten kohe, duhet m’u konsideru kundervajtje. Kush bon qashtu, vjen polici edhe ta shqipton gjoben. Shko masnej ti me pagu ne Fushe Kosove 🤪

Leonard Kerquki@LeoKerquki

Da je virus nastao od pečenog janjeta, a ne od šišmiša, niko se ne bi ni plašio.

Bosanski Bukvalista@SolzenjicinH

Prva linija smještajnih kapaciteta HTP Ulcinjska rivijera je već pod vodom. Možda se na ljeto budemo pitali koliko je priroda moćna, a mi nemarni. Ili ipak nećemo? Ok.

Boris@YvesGroovin

8 Dhjetori duhet të jetë datë reflektimi. 30 vjet më pas, shqiptarët jo vetëm që nuk e bënë Shqipërinë si Evropa, por ia dolën ta shuajnë shpresën e ta largojnë rininë nga vendi. Ky përvjetor duhet të frymëzojë çdo të ri se ndryshimi mund dhe do të vijë. #DitaeRinisë

Stiven Shala@StivenShala, Your Content Goes Here