Home|2021|Prill

Praktika të këqija mediatike: Reportimi për shqiptarët

Kjo video nga Shkolla e Gazetarisë në Novi Sad është pjesë e një serie brenda projektit 'Mbulimi mediatik i ekstremizmit të dhunshëm dhe terrorizmit; pjesëmarrësit komentojnë për praktikat e këqija mediatike gjatë raportimit rreth grupeve të ndryshme sociale – shqiptarëve, kroatëve, grave, dhe atyre me pikëpamje të ndryshme politike. https://www.youtube.com/watch?v=VrcVAVomRyg

2021-04-27T21:02:16+00:0027 Prill, 2021|video al|0 Comments

Masa Glusica: 44.3% e të rinjëve në Mal të Zi nuk duan të vaksinohen

Vaksinimi është mënyra më e mirë për të ndaluar pandeminë sipas 69.7% të të rinjëve në Mal të Zi, por 44.3% nuk duan të vaksinohen sipas studimit të fundit nga OJQ-ja malazeze, Qendra për afirmimin dhe zhvillimin e të rinjëve. https://www.youtube.com/watch?v=U9rMBz-CBJY    

2021-04-27T21:01:23+00:0027 Prill, 2021|video al|0 Comments

Lana Pudar, stil flutur në Tokio

Lana Pudar, anëtare e Klubit të Notit Orka nga Mostari, garoi në Tubimin e Notit në Beograd në fund të shkurtit dhe arriti normën Olimpike A për garën stil flutur në 100-metra. Media rajonale e ka raportuar lajmin në mënyrë sporadike, dhe ky rezultat u bë lajm kryesor në Bosnjë Hercegocinë vetëm në mes të

2021-04-27T21:00:52+00:0027 Prill, 2021|video al|0 Comments

Politika dhe incidentet, temat e vetme të përbashkëta në rajon

A i informon sa duhet media kosovare qytetarët për lajmet rajonale? A është interesuar ndonjëherë rajoni për ndonjë gjë tjetër përveç politikës dhe incidenteve në lidhje me Kosovën?  Gëzim Baxhaku, gazetar dhe publicist, shpreh pikëpamjet e tij për Fqinjësinë. https://www.youtube.com/watch?v=uIe6Eey2fiM

2021-04-27T21:00:17+00:0027 Prill, 2021|video al|0 Comments

Imunizimi masiv në Maqedoninë e Veriut

Në Shkup, në Qendrën Sportive Boris Trajkovski, ka filluar imunizimi masiv kundër Koronavirusit. Faza e parë do të fokusohet tek qytetarët e grupeve të ashtuquajtura kritike: policia dhe ushtria, zjarrfikësit, mësuesit, dhe gazetarët. https://www.youtube.com/watch?v=dYKW8B1XFSs

2021-04-27T20:59:51+00:0027 Prill, 2021|video al|0 Comments

Nikola Burazer, Beograd: Media – pengesë apo mundësi për harmoninë rajonale?

Skena e medias në Ballkanin Perëndimor është një faktor shumë i rëndësishëm që do të ndikojë faktin nëse njerëzit në rajonin tonë e perceptojnë njëri-tjetrin si armiq dhe kërcënim, apo nëse do ta lëmë pas këtë diskurs. Nikola Burazer Megjithëse Ballkani Perëndimor shpesh konsiderohet si një hapësirë unike, realiteti është që ndërgjegjësimi ynë i përkatësisë

2021-04-27T20:58:15+00:0027 Prill, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Metodija Stojçeski, Krushevë: Nga keqardhja e fortë te urrejtja e fortë

A e njohin këta njerëz njëri tjetrin aq mirë sa duhet, a mbështeten këto emocione të forta në përvojat personale, apo janë një pasqyrim i: narrativës së përditshme politik, ngjarjeve historike apo përfaqësimit mediatik të të tjerëve? Dr. Metodija Stojçeski Nëse bëjmë një shumë të popullsisë së të gjitha vendeve të rajonit, do të kishim

2021-04-27T20:57:38+00:0027 Prill, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Nedjeljko Rudoviç, Podgoricë: Hej Sllavë, mblidheni veten

Me disa kanale televizive rajonale që ndriçojnë errësirën, me të pakën një portal të rëndësishëm lajmesh në secilin nga vendet e rajonit, dhe me një ushtri personash që duan të mbërrijnë në Evropë pa u larguar nga vendi i tyre, ne do të dalim fitimtarë në luftën për normalitet. Nedjeljko Rudoviç Sa herë që ne

2021-04-27T20:57:11+00:0027 Prill, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments

Xhevdet Tuzliç: Me të vërtetë – ti dhe unë – shuma e kujt jemi ne?

Shuma e kujt jemi ne në këto rrethana të reja gjeopolitike? Sa i kalon media këto kufij të rinj? Sa intrigohen ato nga realitetet e reja të veçanta? Xhevdet Tuzliç Tito, Andriç, Krleza, Selimoviç, Çopiç, Konstantinoviç, Mesiç, Gjajiç, Osim, Sekularac, Susiç, Cerar, Monica Sees, Lepa Brena, Ekaterina Velika, Bijelo Dugme, Parni valjak, Leb i sol...

2021-04-27T20:56:34+00:0027 Prill, 2021|Kronikë e mjedisit|0 Comments
Go to Top