Зоран Кесиќ: Како се станува Ништо (по примерот на Ана Брнабиќ)

јули 13th, 2021|0 Comments

И навистина, Ана Брнабиќ оддаваше впечаток на модерна и способна млада жена, некоја која би можела да внесе нова енергија, енергија на стручност, одлучност, па и храброст во зачмаениот жабурнак на српската власт. Зоран Кесиќ

Tвитер налогот на регионалната инцијатива Окружење е суспендиран

јули 13th, 2021|0 Comments

Во земјите на регионот се гушат критичките тонови, медиумскиот простор е стеснет и тешко освоив. Укинувањето на правата и на овој слободен и достапен медиумски простор е поразителен чин, кој нема да не обесхрабри. Би

Воја Жанетиќ: Водич низ „Ubi bene, Ibi patria“

јули 6th, 2021|0 Comments

Дваесет и пет (25)+ причини поради кои младите заминуваат  Воја Жанетиќ Затоа што таму каде што ќе одат постои недостиг од работна сила, особено онаа образованата, а зошто недостигот не би се надоместил од онаму

Зоран Кесиќ: Како Ром што го добил името по мојот татко ми ја спаси ногата да не ми ја изедат кутриња

јуни 29th, 2021|0 Comments

Би било згодно да наведам сега случај и кога јас сум спасил некое дете од напад на разјарен чопор кучиња... но овај... јас не сум спасил ничија нога. Зоран Кесиќ  На овој свет постои Ром

Воја Жанетиќ: Среќен ни пат!

јуни 22nd, 2021|0 Comments

Да се одмориме малку во текот на ова малку лето, а на есен што ќе биде, нека биде. И нека биде сѐ што мора, само да видиме малку море. Воја Жанетиќ Во дивините на дигиталната

Зоран Кесиќ: За чичковците и чичковците

јуни 15th, 2021|0 Comments

Оние што очекуваа дека доаѓањето на Ана Брнабиќ на местото претседателка на Владата ќе придонесе за подобрување на положбата на ЛГБТ популацијата, страшно се излажаа. Зоран Кесиќ За официјален почеток на хомосексуализмот во Југославија обично