прочитајте за нас

е платформа отворена и достапна за сите оние од регионот таканаречен Западен Балкан, чии гласови заслужуваат внимание и кои сакаат со своите текстови, видео записи и други формати да го изнесат својот критички поглед, да понудат нови идеи и видувања за сите случувања во соседството.

Да летуваме таму и тогаш кога тоа можевме да го правиме без страв; или да се одмораме таму и тогаш кога тоа ќе биде возможно без страв. Да отпатуваме во нормалното, затоа што тоа никако не е Ова Сега.

Гласот на опкружувањето

Вклучете ја камерата, снимајте го вашето секојдневие, ова е просторот каде ги објавуваме најкреативните видеа.

Play
Play
Play
Play
Play
Play
previous arrow
next arrow
Slider

Во видео сториите: Апел на Џенана Џина за зачувување на Ајдучката врата, бисер на природата на Јабланица; познатото ТВ лице Ана Михајловски зборува за сиромаштијата во Србија, приказната за Нина Војиновиќ, голема хуманитарка од Никшиќ; од Македонија иницијатива за легализација и декриминализација на марихуаната; Од Албанија добивме интересен краток документарец за сѐ почестите сексуални напади во неосветлените градови; сестрите Тамара и Николина Капетановиќ од Косово*, кои го негуваат традиционалниот начин на пеење, ја споделија со нас својата исклучителна дарба.

Во очи на енергетска рецесија се поставува прашањето дали ќе се освестиме и наместо инфраструктура за Гас и слични енергетски мамути ќе вложуваме во соларна енергија и зошто не?

Tesla Coil@Natemago

Ardi Veliu General Director of #albanian police on a letter to PM @ediramaal expressed his resignation. “I need to spend more time with my children who missed me a lot on these 4 yars” Veliu said on the resignation letter.

Muhamed Veliu@MuhamedVeliu

Umesto knjiga, sajam naoružanja.Možda ne znamo da čitamo, ali znamo da se bijemo.

Veljko Pajović@veljkoveseljko

Španski premijer je odlučio da dodeli vaučer od 400 evra tinejdžerima koji će napuniti 18 godina, a koji će moći da koriste za kulturne sadržaje – pozorište, bioskop, knjige, galerije…

Pa, predivno, predivno! Svaka čast za gospodina! 

Vesna@profesorka02

Jedini put izlaska iz ove pošasti koja odnosi živote i čini nemogućim život. Naša Vlada mora dati podstrek masovnoj imunizaciji ukoliko želimo povratak životu.

Italija dostigla “magični postotak”, vakcinisano 80 posto populacije starije od 12 godina

Dino Mustafic@MdinoDino,