Home|Хроника на опкружувањето
Хроника на опкружувањето2020-10-29T11:21:35+00:00
1307, 2021

Божена Јелушиќ, Будва: Патријархатот е пожив од кога и да е

јули 13th, 2021|0 Comments

Во нашите авторитарни и исклучиви заедници, нетолерантни кон другите и различните, насилството врз жените во политиката е речиси нормализирано. За жал,

1307, 2021

Jana Belcheva Andreevska, Скопје: Идеализмот не смееме да го предадеме

јули 13th, 2021|0 Comments

Како жени политичарки верувам се соочуваме со предизвици кои емотивно посилно ги доживуваме, не растревожуваат, некогаш не шокираат, а многупати не

1307, 2021

Маја Седларевиќ, Белград: Комплицирано е

јули 13th, 2021|0 Comments

Да не се жените, не би имало амандмани на буџетот кои се однесуваат на родовото буџетирање, да нема жени, не би

1307, 2021

Марија Радуловиќ, Приштина: Традицијата на патот до поголема застапеност на жените

јули 13th, 2021|0 Comments

Иако сите овие проблеми се многу очигледни, во последните неколку години се препознаваат одредени знаци кои даваат надеж дека жените ќе

1307, 2021

Лејла Рамиќ-Месиховиќ, Сараево: Правилата на игра се менуваат

јули 13th, 2021|0 Comments

По кој тек и да одат анализите, сѐ укажува на тоа дека клучот за промени е во демократизацијата на политичките партии,

1307, 2021

Василика Хиси, Тирана: Искуства и предизвици помеѓу освоените и изгубените битки

јули 13th, 2021|0 Comments

Жената во политиката, дури и во области како што се економијата, здравството, образованието, инфраструктурата, земјоделството или туризмот, поаѓа од похумана гледна

Go to Top