Zoran Kesic: Mito i korupcijo

9 Dhjetor, 2020|0 Comments

Mito i korupcijo[1] Në vend që të kemi turp nga korrupsioni, ne e pranojmë atë si pjese të vetes sonë, diçka me të cilin jetojmë nga dita e parë deri ditën e fundit. Diçka si

Voja Zanetic: Materiali gazmor

1 Dhjetor, 2020|0 Comments

‘Materiali’ i vërtetë, themeli origjinal i humorit, janë njerëzit që janë aq të fortë sa e gjitha kjo u duket komike. E qeshura që mbron shpirtin është themeli i gjithë humorit tonë. Në fqinjësi, dhe

Statistikat e heshtjes sonë

24 Nëntor, 2020|0 Comments

I kërkoj statisticienëve të na numërojnë Ne. Të numërojnë sa prej Nesh kanë heshtur gjithë këto vite, duke e inkurajuar Atë të na mendojë ne si aleatë, duke mos e lejuar Atë që bërtasë për

Liri për hir të shëndetit

17 Nëntor, 2020|0 Comments

‘Punonjësit e shëndetësisë padashur dhe po ashtu me pahir janë bërë linja e fundit e mbrojtjes për këtë shoqëri e cila për dekada investoi në kujdesin shëndetësor – aq sa për të fituar zgjedhjet dhe

Dhe, ku ishte gjyshi yt në vitin ‘41?

11 Nëntor, 2020|0 Comments

Ka tre përgjigje të ndryshme: a) thuaj të vërtetën – që asnjëri nga gjyshërit e mi nuk ishte në luftë, ata u kujdesen për familjet e tyre, dhe u qëndruan larg problemeve, b) gënje, dhe