është një platformë e hapur, e disponueshme për të gjithë personat e rajonit, ose Ballkanit Perëndimor, zëri i të cilëve ka nevojë të amplifikohet, dhe që janë të etur të shprehin perspektivën e tyre kritike, idetë dhe këndvështrimet e reja për çështjet aktuale, me shkrim, video, apo formate të tjera.

I ask the statisticians to count Us. To count how many of Us have kept silent all these years, encouraging Him to think of us as allies, disabling Her from crying for help. Those are the stats I am interested in.

Pandemia e padukshme

24 Nëntor, 2020|0 Comments

Ndërsa prokurorët publikë dhe zyrtarët e policisë së Malit të Zi demonstruan efikasitet të pashembullt për të dënuar ata që thyen masat e rekomanduara të pandemisë, reagimi i tyre ndaj dhunës në familje nuk i

Zërat më të lartë janë ata që justifikojnë dhunën

24 Nëntor, 2020|0 Comments

Një kërcënim është dhunë në vetvete, dhe ashtu duhet të trajtohet. Është gjithashtu e nevojshme të zhvillohet vetëdija e shoqërisë që dhuna është e papranueshme, përfshirë përgjegjësinë e shoqërisë për ta raportuar atë. Fëmijëve u

Vetëm gratë merren me gra

24 Nëntor, 2020|0 Comments

Para dy vitesh Pjeter Ndrecaj vrau bashkeshorten Valbonën dhe vajzen nëntë vjeqe Klarën. Përpos që ai ushtroi dhunë ndaj tyne për një kohë të gjatë dhe i vrau,  Gjykata Themelore në Gjakovë, pas rigjykimit e

Mos flit, po më vë në siklet

24 Nëntor, 2020|0 Comments

Historia ime nuk ka nevojë të tregohet; rrëfimi im nuk është i vërtetë dhe nuk duhet të besohet. Ashtu siç viktimat e përdhunimit akuzohen se gënjejnë. Dhe jo ata që gënjejnë me të vërtetë: përdhunuesit.

Ta nxjerrësh vetë bukën e gojës

24 Nëntor, 2020|0 Comments

Njoftimet në faqen time të Facebook janë mbushur me postime në ekstrazë nga burra dhe gra që reagojnë ndaj zgjedhjes në SHBA të gruas së parë Zëvendës Presidente. Shumë pak kohë më pas Bosnjë Herzegovina

Tradita mbi ligjin

24 Nëntor, 2020|0 Comments

Megjithë rregullimet ligjore, dhuna ndaj grave është ende një problem I madh social që po e demton dukshëm shoqërine. Gjatë 2019, sipas INSTAT (Institutit të Statistikave), 52.9 % ose 1 në 2 gra të moshës

U Srbiji je prvi put bio Black Friday kada je Kole kupio šećeranu za 3€.

Balkan Utopia@BalkanUtopia

779.dan nakon izbora, Neum još uvijek nije Monte Carlo.

Neum ≠ Monte Carlo@NeumEfendija

Не знам више која е поентата на доброто утро.

чувар@smensky

After having to drag a 20L oxygen tank to my parents’ house while applauding myself for being able to secure the last one available for rent in their area, I feel the strong urge to randomly start hollering at people not wearing masks or hanging out in closed spaces. 🤯🤬

Una Hajdari @UnaHajdari

From “flutura në stomak” to “acarim nervash” real quick

Jetëza@Jetezzza

Nemam ja problem sa Bogom, nego sa njegovom zemaljskom administracijom

Džon Kačinjski@magaricegnjila