Home|Kolonat

Zoran Kesic: Si të kthehemi në Asgjë (nën shembullin e Ana Barnabic)

Dhe me të vërtetë, Ana Barnabic dha përshtypjen e një gruaje të re, moderne dhe të aftë, një njeri që mund të sillte energji të reja, ekspertizë, vendosmëri dhe madje dhe guxim në ujërat e ndenjura të qeverisë serbe.     Zoran Kesic Nuk ka fare rëndësi nëse një politikan është mashkull apo femër nëse është i

2021-07-13T22:00:42+00:0013 Korrik, 2021|Kolonat|0 Comments

Zvezdana Kovac: Pezullimi i llogarisë së projektit “Vicinity” në Twitter

Në vendet e rajonit, po mbyten tonet kritike, hapësira mediatike është ngushtuar dhe është e vështirë të stabilizohet.  Heqja e së drejtës së kësaj hapësire, që është e arritshme për të gjithë, është një veprim shkatërrues, por nuk do të na dekurajojë. Zvezdana Kovac Dëshirojmë t’ju informojmë se llogaria në Twitter e portalit Vicinity (www.okruzenje.net)

2021-07-19T19:16:04+00:0013 Korrik, 2021|Kolonat|0 Comments

Voja Žanetić: Një udhëzues për ‘Ubi bene, Ibi patria’

Njëzet e pesë (25) + arsye pse largohen të rinjtë Voja Zanetic Sepse vendi ku duan të shkojnë ka mungesë të krahut të punës, veçanërisht të personave të shkolluar, përse të mos e kompensojë këtë me njerëz nga një vend ku ka tepricë; për më tepër, ku merren disa qindra mijëra euro në vlerë arsimi

2021-07-06T21:49:46+00:006 Korrik, 2021|Kolonat|0 Comments

Zoran Kesic: Si më shpëtoi një rom, i quajtur sipas babait tim, që këlyshët të mos më kafshonin këmbën

Do të ishte më e bukur nëse do të kisha një histori rreth një rasti kur shpëtova një fëmijë nga sulmi i një tufe qensh të tërbuar ... por fatkeqësisht ... Kurrë nuk ja kam shpëtuar këmbën dikujt. Zoran Kesic Është një rom që mori emrin e babait tim. Ai ishte vetëm një vit më

2021-06-29T21:09:36+00:0029 Qershor, 2021|Kolonat|0 Comments

Voja Zanetic: Udhëtim të sigurt paçim!

Le të bëjmë një pushim dhe të qetësohemi këtë verë (të shkurtër) dhe çfarëdo që të ndodhë në vjeshtë, le të ndodhë.   Ç’është për tu bërë do bëhet, ne thjesht kemi nevojë të shohim pak det. Voja Zanetic Në shkretëtirën e ekzistencës tonë digjitale, hasim mendimin e majtë të mençur si më poshtë: pushimet vjetore

2021-06-22T21:22:58+00:0022 Qershor, 2021|Kolonat|0 Comments

Zoran Kesic: Mbi djemtë dhe djemtë

Ata që menduan se me tu bërë Kryeministre Ana Brnabic do ta përmirësonte pozitën e komunitetit LGBT ishin shumë, shumë të gabuar. Zoran Kesic Fillimi në mënyrë zyrtare i homoseksualitetit në Jugosllavi konsiderohet të jetë viti 1984, kur Steveni i tregoi të atit,  Bleik Larrington se preferonte djemtë në raport me vajzat. Z. Karrington e

2021-06-15T21:44:40+00:0015 Qershor, 2021|Kolonat|0 Comments

Voja Zanetic: Ndjesë, fëmijë

Lumenjtë në tuba betoni nuk janë vetëm një krim kundër natyrës, por janë një pasqyrim i qëndrimit mizor, arrogant, pushtues, armiqësor dhe përbuzës ndaj Tjetrit që jeton Diku tjetër. Voja Žanetić Nëse lexuesi më lejon, do të doja ta filloja këtë pjesë me një dëshmi të përtacisë sime. Nuk do zgjasë shumë. Disa vite më

2021-06-08T21:23:41+00:008 Qershor, 2021|Kolonat|0 Comments

Zoran Kesic: Le të bëhemi më mirë!

Lëndët rekreative gjithmonë do ta gjejnë një rrugë, por të mos i bëjmë të sëmurët që të gjejnë një rrugë. Ndihma për të sëmurët duhet të merret si e mirëqenë! Pra, le të legalizojmë marijuanën. Zoran Kesic Para se të dal para persekutimit publik të Shoqërisë së Burrave Heteroseksualë, përpara Këshillit të Sjelljes së duhur,

2021-06-01T21:30:26+00:001 Qershor, 2021|Kolonat|0 Comments

Voja Zanetic: Kult i të Ngjashmit

Meqenëse është e vështirë të besosh në botën reale, ne besojmë në fenomene joreale. Dhe ne besojmë me gjithë zemër, e cila pa atë besim, me siguri do të thyhej. Voja Zanetic Koha totale e punës gjatë tetë javëve punë është një milion e njëqind e pesëdhjetë e dy mijë sekonda. Dhe kjo nuk është

2021-05-25T21:35:47+00:0025 Maj, 2021|Kolonat|0 Comments

Zoran Kesic: Dua të më ktheni flamurin!

Ëndrra ime është që të jemi më shumë dhe që fëmijët tanë të rriten pikërisht këtu, në një vend me fqinjë të mirë dhe të dashur, të cilët gjithashtu i dërguan patriotët e tyre të rremë diku larg. Zoran Kesic Për dekada të tëra ata janë përpjekur të më bëjnë që Serbia, flamuri dhe himni

2021-05-18T21:35:54+00:0018 Maj, 2021|Kolonat|0 Comments
Go to Top