Lexo më shumë

është një platformë e hapur, e disponueshme për të gjithë personat e rajonit, ose Ballkanit Perëndimor, zëri i të cilëve ka nevojë të amplifikohet, dhe që janë të etur të shprehin perspektivën e tyre kritike, idetë dhe këndvështrimet e reja për çështjet aktuale, me shkrim, video, apo formate të tjera.

DËSHMI TË KOHËS NË TË CILËN JETOJMË

Drejt mirëkuptimit, respektimit të Tjetrit dhe respektit të nënkuptuar të shtetit të së drejtës – drejt gjithçkaje që do të na bëjë pjesë të botës demokratike. Është koha që institucionet demokratike të bëhen traditë, dhe jo qëllimi të cilin ndjekim ngadalë dhe me ngathtësi.

‘Pandemia ka treguar sesi oligarkitë politike mund t’i kthejnë shumë shpejt demokracitë e brishta në diktatura provinciale.’

Enver Kazaz

Zëri i Fqinjësisë

Ndizni kamerën dhe filmoni përditshmërinë tuaj! Kjo është hapësira për videot me historitë më krijuese

Play
Play
Play
Play
Play
Play
previous arrow
next arrow
Slider

Në historitë tona video Dzenad Dzino përkrah  ruajtjen e Hajducka Vrata, një perlë e natyrës në Jablanicë; personaliteti i mirënjohur televiziv Ana Mihajlovski diskuton rreth varfërisë në Serbi; një histori nga Nina Vojinovic, një humaniste nga Nikshiqi; një inisiativë për legalizimin dhe dekriminalizimin e marihuanës në Maqedoninë e Veriut; dhe nga Shqipëria kemi një dokumentar të shkurtër interesant mbi sulmet seksuale në qytete me ndriçim të dobët; motrat  Tamara dhe Nikolina Kapetanovic nga Kosova çmojnë këngët tradicionale, dhe kanë ndarë me ne dhuratën e tyre të shkëlqyer.

Korrupsioni institucional është vetëm maja e ajsbergut e një mendësie, madje e një shpirti të korruptuar dmth të prishur, të kalbur, fare afër dekompozimit.

Herët a vonë ngrehina që vendoset mbi korrupsion do të shembet, por fatkeqësisht do të zërë poshtë viktima të pafajshme.

Dom Gjergj Meta@DomGjergji

Tumačenje pojedinih izjava Angele Merkel o Srbiji i Balkanu na osnovu jučerašnje posete.

  1. Srbija nije pravna država i njeni građani ne žive u pluralističkom društvu.

AM: „ohrabrujem da se ide dalje ka pravnoj državi i pluralističkom društvu”.

Sasha Djordjevic@Bambayay

appreciation tweet for all the doctors, nurses and medical staff in Kosovo that have been fighting covid for over a year now 🙌🙌🙌

despite low salaries, they continue to do their best!

Rilind Latifi@RilindLatifi

Mitropolit Joanikije: Dodik doprinosi miru i bratskom pomirenju

Bursać: Ne bih ja ovome ništa dodao. Sve se samo kaže!

Dragan Bursać@dijalekticar

Zločin prema sopstvenom stanovništvu ne prestaje… Cela Srbija bi trebalo da je na nogama zbog kontinuiranog trovanja dece i ljudi u Boru (a i čitave Srbije). Kako je moguće da smo ovako nemoćni pred očiglednim uništavanjem ljudskog zdravlja i životne sredine? Ima li spasa?

Maja Divac@MajaDivac,