Зоран Кесиќ: Убав ден за предавниците на професијата

октомври 20th, 2021|0 Comments

Mожеме да зборуваме единствено за поделба на оние кои и понатаму веруваат во задачата на новинарството и на оние кои свесно, а од лукративни причини, се одрекле од професијата и од новинари мутирале во пиари,

Воја Жанетиќ: За храната и за останатите „внесувања“

октомври 12th, 2021|0 Comments

Она што го јадеме е компатибилно со она што го читаме и слушаме, како се облекуваме, каде се движиме и излегуваме, а во последно време, и што од медиумите конзумираме.  Воја Жанетиќ Храната за појадок

Зоран Кесиќ: Две ноќи на отплата

октомври 5th, 2021|0 Comments

Значи, со оглед на срамниот факт дека не знам ништо за кредити, ќе пишувам за хотел во кој, поради сплет на околности, престојував два дена, а за кој, да не престојував џабе, ќе ми беше

Воја Жанетиќ: Тепачка, импотенција и инјекција

септември 28th, 2021|0 Comments

Математичкиот „парадокс“ на епидемијата е, имено, дека во неа не страдаат само оние што ја игнорираат, туку сите. А парадоксот особено се зголемува онаму каде што колективната епидемиолошка заштита е на еднакво ниво како и

Зоран Кесиќ: Војна за мир

септември 21st, 2021|0 Comments

Љубовта има право. Ширината има право. Фантазијата има право. Емпатијата има право. Иднината има право, затоа што во минатото нема да живееме ниту ние, па дури ни нашите омразени непријатели. Зоран Кесиќ Се плашам дека

Воја Жанетиќ: Предание за Државата и за Бог

септември 14th, 2021|0 Comments

Не постојат ниту Меѓународен Црковен Фонд, ни Светска Црква, ни Црковна Унија – Црквата е одговорна само пред Бога, а тој, како што е познато, многу ретко ги праќа своите специјални пратеници во инспекција. Воја