Home|Хроника на опкружувањето
Хроника на опкружувањето2020-10-29T11:21:35+00:00
2010, 2021

Јелена Васиќ, Белград: Еднорог или погрешна дефиниција?

октомври 20th, 2021|0 Comments

Како би преживеале таблоидите да се продаваат по цена од 20 динари по примерок, а да немаат обилна финансиска инфузија директно

2010, 2021

Сокол Шамети, Тирана: Имагинарно патување во утопијата на независни медиуми

октомври 20th, 2021|0 Comments

Да почнеме со малку комичен доказ: не постои медиум во Албанија што не тврди дека е не само независен, туку и

2010, 2021

Љупчо Зиков, Скопје: Новинарскиот производ никогаш поевтин

октомври 20th, 2021|0 Comments

Поради отежнатото финансирање ке слабее обемот и квалитетот на важниот контент, редакциите ке губат луѓе поради неможноста да се обезбедат квалитетни

2010, 2021

Аднан Османагиќ, Сараево: Како да се обедини независната медиумска сцена

октомври 20th, 2021|0 Comments

Единствено одржливо решение е да се укрупни независната медиумска сцена. Инаку, многу мали, неодржливи, а професионално перспективни медиуми би можеле да

2010, 2021

Горан Ѓуровиќ, Подгорица: Кај нас, професионалните медиуми полека, но сигурно гаснат

октомври 20th, 2021|0 Comments

Во заробените држави, какви што сѐ уште се државите кои наводно се трудат да пристапат кон ЕУ, не постојат елементарни услови

2010, 2021

Албулена Бакиу, Каменица: Предизвиците пред независните медиуми

октомври 20th, 2021|0 Comments

Во една студија спроведена преку анкетата на „Светот на новинарството“, се вели дека медиумите во Косово се во полоша ситуација отколку

Go to Top